Een geslaagde start van oudgedienden

 

Op 1 april vond op het zonovergoten en prachtige park van ELTV te Eindhoven de jaarlijkse ontmoeting met de jeugd plaats. Dit jaar werd gestreden tegen de jonge talenten van Tennis Organisatie Mike Martin (TOMM). Voor sommigen onder ons een minder bekende tennisopleiding maar Mike draait al enige decennia mee in het circuit. Het bekendste talent uit de kring van Mike is niemand minder dan onze eigen coryfee Mirjam Oremans.

De dag werd begonnen met ontvangst van onze jonge gasten. Onder het genot van een lekker kopje koffie werd verdere uitleg gegeven waarom de IC zoveel waarde aan een ontmoeting met de jeugd hecht. Zoals we al in voorgaande jaren gemerkt hebben is het ambitieniveau van de tieners zeer hoog. Enige bescheidenheid was er zeker maar je zag ook diep in de ogen een blik van ‘deze oude mannen kunnen me wat’. Voordat de sfeer dan ook te grimmig kon worden besloten we snel de banen op te zoeken om daar racketgekletter te laten plaatsvinden. Dit beloofde wat!

De omstandigheden waren onze spelers van de IC en gastspeler Remco Jansen welgezind. Aangezien de spieren tegenwoordig wat meer moeite hebben om op temperatuur te komen kwam de vroege april warmte ons goed van pas. Met de voorjaarscompetitie vlak voor de deur zijn blessures op dit moment funest.

Kopman Fernon Wibier kwam al snel op stoom. Ondanks een drukke baan en studie heeft hij de nodige trainingsarbeid weten te verrichten om op deze dag een goed resultaat neer te zetten. Bovenop het wapenarsenaal waaruit hij kan putten bezit hij een kwaliteit om zijn tegenstander tot volledige machteloosheid te dwingen. Roel Pluk had voor enige tijd het idee dat hij het spel van onze IC-er kon volgen maar werd stilletjes gesloopt en vervolgens afgedroogd met 6-3 / 6-2.

TOMM’s speler Bjorn Herwegen moest het opnemen tegen Stephen Noteboom. Een wedstrijd die zich liet kenmerken door leuke en afwisselende slagenwisselingen. De ‘onvoorspelbaarheid’ van Stephen was duidelijk te veel voor Bjorn en met 6-2 / 6-2 werd een duidelijke voorsprong door de IC genomen.

Gastspeler Remco Jansen vond een lastige tegenstander in Aniel Cerkan. Dit jonge talent heeft een razendsnelle linkerpols waarmee hij Remco regelmatig de hoeken van de baan opstuurde. Uiteindelijk wist hij ook de wedstrijd winnend af te sluiten met 6-4 / 6-4. Een jonge speler met groeipotentie, dat zien we graag!

Na de eerste ronde van enkelspelen kwam Mike Martin met een verrassingscenario door Jan Wouter Roep in de dubbel op te stellen en zijn talent Aniel nogmaals in de enkel uit te laten komen. Echter de ervaring en reeds verrichtte arbeid op de gravelbanen in maart leidden tot een duidelijke winst voor de IC; Remco en Stephen wonnen met 9-4 van Bjorn en Jan Wouter Roep terwijl Fernon met dezelfde cijfers afrekende met Aniel Cerkan. Einduitslag 4-1 in het voordeel van de IC.

 

Met een voldaan gevoel hebben we samen met de spelers van TOMM op het terras van ELTV nog van een drankje en broodje kunnen genieten. Daar werden de jeugdige tegenstanders voorzien van onze prachtige IC-artikelen zoals IC-zweetbandjes en de IC-schoenentas.

 

Fernon Wibier vs. Roel Pluk                         6-3: 6-2

Remco Jansen vs. Aniel Cerkan                    4-6: 4-6

Stephen Noteboom vs. Bjorn Herwegen       6-2; 6-2

Jansen/Noteboom vs. Herwegen/Jan Wouter Roep 9-4

Fernon Wibier vs. Aniel Cerkan                    9-4      

 

 

Tennis Organisatie Mike Martin

Tennisorganisatie Mike Martin (TOMM) is in eerste instantie voortgekomen uit de ambitieuze verenigingsactiviteiten van TV Frisselstein in Veghel. Begin jaren tachtig was TV Frisselstein zeer vooruitstrevend in de begeleiding en de coaching van met name jeugdspelers.

 

In het verlengde hiervan richtte Mike Martin in 1987 Tennisopleiding Veghel op. De visie die hij altijd gehad en verwezenlijkt heeft, is om sportief en karakterologisch het maximale uit cursisten te halen. Door spelers op specifieke wijze te kneden en te vormen, is de periode van de jaren tachtig tot nu, succesvol geweest.

 

Met regelmaat leverde Tennisopleiding Veghel spelers uit de regio af op nationaal niveau. De exponenten hiervan drongen ook door tot het internationale circuit. Het opleiden van talentvolle jeugdspelers mag dan ook gezien worden als een specialiteit van de tennisschool.

 

Mike Martin reorganiseerde Tennisopleiding Veghel in 2001 tot Tennisorganisatie Mike Martin. Uiteraard gaat hij met zijn medewerkers binnen deze organisatie verder met de beproefde tennisopleidingen. TOMM geeft echter ook advies aan tennisverenigingen. Verder werft, begeleidt en detacheert de organisatie tennistrainers.

 

Momenteel zet TOMM de Tennisdevelopment Foundation op. Dit is een professioneel coachingsconcept om spelers effectiever te begeleiden en te coachen. In onze aanpak is een grote rol weggelegd voor onze talentvolle jeugdspelers van weleer: recycling dus.

 

www.tennisorganisatiemikemartin.nl

 

 

 

 

 

 vlnr boven Fernon Wibier, Remco Jansen, Stephen Noteboom, Bjorn Herwegen, Mike Martin, Jan Wouter Roep. Onder, Roel Pluk en Aniel Cerkan. Met de kleine Thomas Noteboom in het midden.