IC of Luxemburg – IC of Netherlands, 19, 20 21 september 2008

 

Een mooi en geslaagd weekeinde in een zeer gastvrije omgeving

 

Na een intensieve zoekcampagne van matchcaptain Joost Wijnhoud werd een vrij groot IC team afgevaardigd richting Luxemburg. Het programma was veelbelovend en startte op vrijdag met een golfwedstrijd op de mooiste en oudste golfbaan in Luxemburg: de Golfclub Grand-Ducal.

Voor de golfwedstrijd  kwamen voor onze IC uit: Peter en Marjan Scholtz, Johan Vekemans en Wouter Fok.

Voor de IC van Luxemburg kwamen uit: Helder Goncalves, Yves Kemp, Laury Neuman, Magdalena Zdenovcova, Henri Reiter, Thierry Brasseur.

Het was een “friendly game” waarbij op basis van het Stablefort punten werd geteld. De winnaar was met afstand  Peter Scholtz die als team oudste verreweg de meeste punten vergaarde.

We werden op de prachtige club opgevangen door Josy Offenheim en Josy spreidde vanaf het begin een enorme gastvrijheid ten toon. Hij was oprecht blij dat we weer eens in Luxemburg waren en hij bleef het gehele weekeinde voortdurend informeren of het wel goed met ons ging. ’s Middags arriveerden ook Hans Adama, Nora Blom en Fried Schmitz, zodat we ‘s avonds met een heel gezelschap direct aan de Moezel gefrituurde verse vis uit de moezel konden eten met hierbij geschonken moezelwijn natuurlijk, die zo goed smaakte dat wij al gauw het IC clublied zongen met Josy Offenheim als gangmaker aan de piano.

 

Na een goede nachtrust in een prima hotel (Le Chatelet) druppelden de volgende dag ook de overige teamleden binnen op het zonnige park Centre de Sportiv: Mark Koevermans, Karin van Essen, Judih Ambags. Inmiddels waren de eerste singles begonnen en het leek direct de verkeerde kant op te gaan. Wouter verloor kansloos vanwege overtraindheid en stramme spieren en Fried Schmitz moest duidelijk wennen aan het spelen van wedstrijden, stond ver achter in de tweede set na het verliezen van de eerste set, herpakte zich en won alsnog met 10/8 in de tiebreak van de derde set. Johan Vekemans was vrij kansloos tegen zijn bloedfitte tegenstander, die eruit zag alsof hij net van de Tour kwam, 6/2; 6/2.

Maar toen keerde de strijd, onze zeer wedstrijdfitte spelers verschenen aan het toneel. Zowel Nora Blom als Hans Adama van Scheltema presteerden het om  zogenaamde “velo” wedstrijden te spelen, ze wonnen beide met 6/0; 6/0, Nora zelfs tweemaal. Judith en Karin hadden erg veel plezier in hun damesdubbel en sprintten op de baan alsof ze nog 20 waren. Ook Peter Scholtz won zijn single eenvoudig en de dubbel van Wouter en Fried werd ook in winst omgezet. De dubbel van Mark en Johan ging helaas veloren in de beslissende tiebreak, maar een aantrekkelijke wedstrijd was het zeker.

Uitslag: 3 – 8 in het voordeel van de IC van Nederland

 

Zaterdagavond werd het officiële diner gehouden in de Club Cercle Münster, een chique privé club voor de notabelen van Luxembourg:

Tijdens het heerlijke diner bedankte Mark onze gastheren en benoemde organisator Henri Reiter als Honary Member van onze club:

(foto’s Karin van Essen-Moos)

Ook Josy Offenheim bedankte onze aanwezigheid en roemde nog eens onze perfect georganiseerde IC Week van 2006, die werkelijk door alle IC’ers als zeer geslaagd is ervaren. De avond werd nog lang, want een aantal van ons zijn verder gegaan in een aantal andere Luxemburgse onderkomens, barren en discotheken.  Onze adem was in ieder geval langer dan die van de Luxemburgers, want die gingen allen vroeg naar bed.

De volgende dag stond een rondleiding van Luxemburg stad op het programma. Ook hier liet Josy Offenheim zich van zijn allerbeste kant zien. Niets was hem te veel en het bleek dat hij Luxemburg als zijn broekzak kende, evenals vele mensen in Luxemburg, vanwege zijn vroegere banen bij de semi-overheid. Hij bleek ook over een mooi appartement te beschikken waar hij ons trakteerde op koffie.  Om een uur of één reden we richting Nederland met drie dagen zon in ons gezicht. Dank IC Luxemburg, dank Josy Offenheim en Henri Reiter.

 

Wouter Fok.

 

Uitslagen:

 

IC Luxemburg – IC Netherlands  3/8

 

Rita Neu – Nora Blom   0/6 0/6

Marianne Poos – Nora Blom  0/6 0/6

 

Johny Goudenbour – Johan Vekemans  6/2 6/2

Henri Reiter – Wouter Fok  6/4 6/1

Jean Brucher – Fried Schmitz 6/4 6/7 8/10

Jan Jilemnicky – Hans Adama Scheltema 0/6 0/6

Hans Günther Kirchgesser – Peter Scholtz 2/6 3/6

 

Rita Neu/ Nadine Schmit – Karin van Essen – Moos/Judith Ambags-Waringa 3/6 3/6

Johny Goudenbour/Paul Hoffman – Mark Koevermans/Jan Vekemans 6/4 3/6 10/4

Glen Barnich/Jean Koppes – Wouter Fok/Fried Schmitz 6/7 3/6

Jan Jilemnicky/ Hans Kirchgesser – Hans Adama Scheltma – Peter Scholtz 1/6 0/6

Program of friendly match Luxembourg-Holland

19th  to 21st  of September 2008

 

Friday 19th of September

 

Arrival of Dutch team between 12.00 and 12.30 in Luxembourg at the golf club Golf Grand-Ducal: Route de Treves 1, 2633 Senningerberg, tel; +352348390, www.gcgd.lu

 

 1.00 PM: Start of the Golf Tournament

(We didn’t define the team competition rules yet, but everybody willing to play will  have the possibility to do so)

 

6.30 PM: End of tournament and drink at the Golf Club

 

7.30 PM: Departure to the Moselle River

 

8.00 PM: Dinner at a typical restaurant at the Moselle

 

11.00 PM: Arrival at hotel Le Châtelet in Luxembourg City

 

Saturday 20th of September

 

10.00 AM: Start of singles at Tennis Club Spora for those who arrived in Luxembourg on Friday (Peter, Fried, Hans, Wouter and Nora)

11.30 AM for the other ones (Mark, Johan, Judith and Karin).

Address Tennisclub: Centre Sportif Luxembourg-Bambesch

B.P. 801 – L-2018 Luxembourg https://www.tennisspora.lu/rubrique.php3?id_rubrique=20

1.00 PM: Lunch at the Club

3.00 PM: Start of Doubles

5.30 PM: Arrival at hotel

7.30 PM: Reception and official dinner at Club Cercle Münster (exclusive private club in         the old part of Luxembourg city)

Open night

 

Sunday 21st of September

 

10. 00 AM: Visit of Luxembourg City (Old area with fortifications which is a Unesco World Heritage site)

12.00 AM: Departure to Holland

 

Hotel accommodation

Le Châtelet 2, boulevard de la Pétrusse, L-2320 LUXEMBOURG, www.chatelet.lu