Ons bestuurslid Joost Wijnhoud heeft sinds dit jaar de dagelijkse leiding op zich genomen van deze Stichting.  Hier onder kunt u lezen wat hij u er zelf over wil vertellen.

“Sinds april dit jaar ben ik directeur bij Spieren voor Spieren.

Wat mij raakt is de impact die een spierziekte heeft op iemands leven. Een spierziekte tast het functioneren van de spieren aan. De meeste spierziekten zijn progressief en ongeneeslijk; de gevolgen worden altijd erger en vaak overlijden patiënten eraan. In Nederland leven ruim 200.000 mensen met een spierziekte. Er zijn ongeveer 600 typen spierziekten, maar er is bijzonder weinig bekend over de ziekten en de behandeling ervan. Wat mij extra getroffen heeft is de impact die een spierziekte heeft op het leven van een kind. Bij alles gebruiken ze hun spieren. Spelen, rennen, springen, fietsen, stoeien, dansen, lachen, tv-kijken, Lego bouwen, voetballen, verstoppertje, steppen, skelteren, gameboy, zandkasteel bouwen, sneeuwballen gooien, tekenen, kleien, knutselen en je vader en moeder knuffelen. Van de ogen tot ons hart: allemaal spieren. Spieren stellen ons in staat tot doen. Spieren staan voor vrijheid. Bewegen. Geluk. Ik vind dat ieder kind recht heeft op deze facetten van het leven.

 

De Stichting Spieren voor Spieren kan uw support goed gebruiken. Bezoek de website en word direct supporter of kom in beweging door een actie te organiseren om sponsorgelden te verzamelen voor Spieren voor Spieren. Zet ook uw “gezonde” spieren in voor “zieke” spieren. www.spierenvoorspieren.nl “