IC van Nederland – IC Groot Brittannië op zaterdag en zondag 19 en 20 september, op de banen van tennisvereniging Victoria, Rotterdam.

Vrijdagavond was de warming-up:
Nora ging met Susie Dart, Simon Curtis en Naill Sweeney naar het gezellige Rotterdams eetcafé Stobbe in de mooie oude stadswijk Kralingen. Mark had dit prima voor ons uitgezocht. Er was zelfs geen Engelse kaart, zo “local” was het. En voor dat we de wandeling naar het hotel terug ondernamen, dronk Mark nog even een laatste drankje met ons mee. Rond 23 uur terug in het Novotel ontmoeten we de andere twee van het Britse team Simon Bramwell en Graeme Adams. De captain van de laatste (8?) jaren Benson Greatrix had helaas op het laatste moment af moeten zeggen.

Zaterdag was het stralend nazomerweer. De banen op tennispark Victoria lagen er heerlijk en goed bespoten bij.

Dat was in ons voordeel natuurlijk. Susie had niet veel houvast met haar tennisschoenen. Toen ik haar uitlegde hoe wij met de zijkant van het tennisracket tussen de ralleys even het gravel uit de groeven van onze schoenen slaan om zo de volgende ralley weer scherp van de verre rechterzijde van de baan terug te kunnen naar de dropshot links voorin, bleek er niet veel profiel meer onder die schoenen te zitten. Ook de mannen bleken graag tips te krijgen voor het spelen op gravel. Na een ochtend met vijf enkelspelen en een middag met drie dubbels hadden alleen Graeme en de combintie Niall & Simon (Curtis) een punt voor onze gasten weten te scoren. ’s Avonds bij het diner – buiten op een beschut terras – bekende captain Simon dat hij in het hotel gauw op de ITF-site “tips voor beginners op het gravel” had opgezocht. Dat was vooral: “geen fouten maken”, “de bal in het spel houden”, enz. enz.

Zondagmorgen om 9:30 was iedereen weer present, van de IC waren ook enkele ‘verse’ spelers aangekomen. Er was een strak programma: er moesten vijf enkelspelen worden afgewerkt,  om 12 uur lunch en 13 uur naar Feyenoord – PSV in de Kuip! Het was mooi dat Ab en Alexa Kloezen al vroeg naar Victoria kwamen om ons aan te moedigen. Het wierp zijn vruchten af: er werd geen partij meer verloren!

Ook de lunch verliep als gebruikelijk zeer geanimeerd, we bedanken de Britse spelers voor hun komst naar Rotterdam, hun enthousiaste spel en gezelligheid en verheugen ons op de volgende Wallis Cup  in Engeland in 2010.

Nora Blom

Uitslagen zaterdag:

Frank Janssen – Simon Curtis 6-4 6-2
Mark Koevermans – Simon Bramwell 6-2 6-2
Nora Blom – Susie Dart 6-2 6-4
Frank Lapré – Graeme Adams 4-6 2-6
Hans Adema van Scheltema – Niall Sweeney 6-2 6-4

Mark & Nora – Simon B. & Susie 6-3 6-0
Hans & Fried Schmitz – Simon C. & Niall 3-6 5-7
Frank J. – Graeme 6-2 6-2

Uitslagen zondag:
Martin Koek – Niall 6-2 6-2
Frank J. – Graeme 6-2 6-3
Mike Oosterveer – Simon B. 6-4 6-4
Nora – Susie 6-2 6-3
Michiel Schapers – Simon C. 6-4 6-4

Eindresultaat: NL-GB 11 – 2