Nederlandse IC-ers te gast op de jaarlijkse golfdag van de Britse IC

Dankzij zijn goede kontakten met de Britse IC ontving Louk Sanders de uitnodiging om met andere IC-ers (en partners) deel te nemen aan de jaarlijkse golfdag van de ”IC of Great Britain” op 6 mei. Het leek er aanvankelijk op, dat er een behoorlijke Nederlandse delegatie zou meedoen, maar het aantal werd steeds kleiner. Uiteindelijk bleven de koppels Louk en Pauline Sanders en Anja en Piet Hein Ybema over. En daar hebben ze geen spijt van gehad !

 

De golfdag vond plaats op Moor Park bij Watford, één van de vele mooie golfbanen in Zuid-Engeland. De glooiende heuvels rondom Londen lijken wel speciaal gecreëerd om daar golfbanen op aan te leggen. En deze golfbaan is wel heel bijzonder. Op een gigantisch landgoed ten noord-westen van Londen liggen 3 golfbanen: 2 private courses en 1 public course. Wij speelden op de High Course, de mooiste en meest uitdagende van de drie. Het meest indrukwekkende was echter het clubhuis. Aan het eind van de oprijlaan van bijna een kilometer ligt een enorm gebouw (zie foto) dat van binnen door de weelderige wand- en plafondschilderingen nog het meest doet denken aan een Italiaans palazzo. Eén van de bovenzalen heet de “Arnhem Room” en wel omdat daar in de 2e wereldoorlog door Montgomery en zijn staf de plannen met betrekking tot “Operation Market Garden” voor de slag om Arnhem werden uitgewerkt.

We werden ’s ochtends gastvrij ontvangen door de Engelsen met koffie en “bacon rolls” in één van de vele zalen van het gebouw. De combinatie van koffie met een enorm broodje met warme bacon waar het vet nog vanaf druipt, bevestigde nadrukkelijk het gevoel in het buitenland te zijn. De sfeer was van meet af aan gezellig en ongedwongen. Herinneringen werden opgehaald en de vraag : “Hoe gaat het met die en die?” werd veelvuldig gesteld.

Het golfen was een feest. Het was prima golfweer: zonnig en winderig. Een mooie, ruim opgezette parkbaan met eeuwenoude bomen, rododendrons, veel bunkers en mooie, snelle greens. Wij als gasten werden ingedeeld met Engelse IC-ers, zij het dat Piet Hein o.a. speelde met de Nederlander Henk Nijeboer, die lid is van de Engelse IC. Halverwege de ronde was er “The Halfway House”, waar vooral de Engelse versie van de hotdog met een vet worstje en scherpe mosterd erg populair bleek.        

‘s Avonds was er “Dinner and Prizegiving”. De prijzen werden uitgereikt door Brian Hutton en David Waite, tevens bestuurslid van Moor Park. De winnaar scoorde 39 stablefordpunten terwijl de nrs. twee en drie op ruime afstand volgden met 35 punten. Speciale vermelding verdient de prijs voor de longest drive. De nog jonge Paul Siviter sloeg ondanks de zijwind de bal 370 yards (ruim 330 meter) ver!  Tot onze  verrassing hadden de gastvrije Britten ook nog een “guest price” in petto. Dankzij zijn 31 punten mocht Piet Hein die prijs in ontvangst nemen.

Louk bedankte op zijn bekende welbespraakte wijze de leden van de Britse IC en in het bijzonder Brian Hatton voor de geweldige ontvangst. Hij  overhandigde Brian een mooi IC-cadeau.

Al met al hebben we een geweldige trip gehad, met veel gezelligheid samen met Pauline en Louk en met een fantastische ontvangst door de “IC of GB”.

 

Anja Ybema-Lepoutre

Uitreiking van de eerste prijs:

Uitreiking van de “guest price”: