Challenge Jacques Peten 2009

Op 27 en 28 maart werd door de Nederlandse en Belgische IC’s voor de elfde maal gestreden in het kader van de “Challenge Jacques Peten”, een – in principe – tweejaarlijkse golf- en tennisontmoeting die haar naam dankt aan een gerenommeerde Belgische oud-international.  Plaats van handeling deze keer Dekker Golf/Tennis te Warmond.

Onder gure omstandigheden wist de Nederlandse ploeg bestaande uit Els & Piet Veentjer, Trudy Hoolboom, Wouter Fok en Peter Scholtz een knappe 1-0 zege te behalen op de Belgische ploeg bestaande uit Bob Goethals en Thierry Brasseur, daarbij wel enigzins geholpen door laatstgenoemde die kans zag het merendeel van zijn ballen in een uitloper van de Kager plassen te deponeren. De borrel na afloop was bijzonder gezellig en dat gold evenzeer voor het diner in kleine kring in de Prinsenkelder te Delft waarvoor ondergetekende was uitgenodigd door het bestuur van de Belgische IC.

[foto Plilippe Poumay]

Getennist werd er in de hal, knus en warm maar daardoor niet minder opwindend. Zeker de Nederlandse ploeg trad op volle sterkte aan zodat er voor de liefhebbers  veel te genieten viel. Hoogtepunt was de titanenstrijd tussen Hans Adama van Scheltema en de Belgische top-veteraan  Jan Willemse die Hans via een supertiebreak in zijn voordeel wist te beslechten. De gebruikelijke “battle of the captains” (Schmitz vs Charles) bleef dit maal uit. Apart het vermelden waard zijn de bekwame wijze waarop Nora Blom haar veel jongere tegenstandster Pascale Mossoux uit de wedstrijd manoevreerde, de knappe overwinning van Rob Kuijpers tegen good old Bob Goethals en het taaie maar uiteindelijk verloren gevecht dat gastspeler Rob van Min leverde met de uiterst fitte debutant Jean Delacolette.

Een en ander leidde tot een overtuigende 7-3 eindscore in het voordeel van de Nederlandse IC.

Tijdens het buffet dat in een zeer amicale sfeer verliep, was er volop gelegenheid recente heldendaden maar vooral die uit een niet al te nabij verleden uitgebreid te bespreken. Warme woorden werden over en weer uitgesproken culminerend in de captains’ speeches bij het uitreiken van de fel begeerde wisseltrofee.

In 2011 wordt de traditie voortgezet.

Fried Schmitz

Uitslagen tennis :

Nora Blom-Pascale Mossoux                                                                        6-3;6-3
Rolf Thung-Michel de Marneffe                                                                       6-2;6-3
Hans Adama van Scheltema-Jan Willemse                                                     6-4;5-7;10-4
Fried Schmitz-Pierre Mignot                                                                          3-6;1-6
Rob van Min-Jean Delacolette                                                                        3-6;3-6
Rob Kuijpers-Bob Goethals                                                                            6-4;7-5
Evert Schneider-Charles Smidt                                                                       6-2;6-0
Nora Blom/Wouter Fok-Pascale Mossoux/Jan Willemse                                  5-7;3-6
Hans Adama van Scheltema/Fried Schmitz-Michel de Marneffe/Pierre Mignot    6-4;6-1
Just Barth/Rob Kuijpers-Daniel Charles/Jean Delacolette                                  6-3;6-4  

Op de site van de IC van België vonden wij bovenstaande foto van Evert Schneider. Daar kunt u nog veel meer foto’s van deze ontmoeting vinden: klik hier.