Op zaterdag 13 oktober vond in Health & Sports Club Valkencourt de match tegen de IC GB plaats om de Francis Wallis Cup.

Het Britse team-bestaande uit 4 spelers en 1 speelster- was al eerder gearriveerd om vrijdags ook mee te kunnen spelen bij onze Golfdag op de Eindhovensche, waar tevens de ex-chairman van de IC Council, Barry Weatherill samen met zijn vrouw aanwezig was.

De eerste 2 singles, Michiel Schapers tegen David Collins (6-7;6-7) en Martin Koek (2-6;7-6;5-10) tegen Russell Howatt waren beide van een ongekend hoog nivo, maar leverden niettemin een 0-2 achterstand voor ons op.

In de volgende 3 singles, Nora Blom tegen Wendy Carter (6-1;6-1), Jaap Arends tegen David Martin (4-6;0-6) en Guido Hornman tegen Henk Nijeboer (6-2;6-1) wisten wij onze achterstand tot 2-3 te verkleinen.

Na de lunch stonden nog 2 dubbels op het programma.

Nora en Michiel brachten via een 6-3;6-4 overwinning op Wendy en David C. de stand weer in evenwicht.

Op dat zelfde moment was het one set all bij Guido en Hans Adama van Scheltema tegen Russell en Henk (6-3;4-6) en moest de champions tiebreak de beslissing brengen.

Helaas ging die met 7-10 naar onze Britse vrienden en wonnen zij daarmee de match met 3-4.

Het weekend werd afgesloten met een uitstekend verzorgd diner in het sfeervolle “De Gouverneur” in Waalre, waar Michiel met pijn in het hart de mooie Francis Wallis Cup- na vele jaren in Nederlands bezit te zijn geweest- aan captain Russell overhandigde.

Hans Adama van Scheltema