De 30e verjaardag van de IC van Urugay en onze IC in Buenos Aires/Argentinië

 

De tango

 

Vertegenwoordigende ploegen van onze IC hebben al vele zusterverenigingen buiten de Europese grenzen verblijd met hun komst: van Japan tot Mexico en van India tot de USA mochten wij de hoogtepunten en belangrijke verjaardagen van hun Internationale Lawn Tennis Clubs meevieren.

Aan het gemis van Zuid Amerika op deze lijst maakte onze IC een einde in maart van dit jaar: aanleiding was de viering van het 30-jarig bestaan van de IC van Urugay.

Tennis in Urugay heeft niet de zelfde populariteit en omvang als in de buurlanden Brazilië en Argentinië; Marcelo Filipini   –  ¼-finalist op Roland Garros in 1991 –  is de succesvolste Urugayaanse speler tot dusver.

Urugay – veel kleiner dan de buurlanden – heeft een IC met een naar verhouding grote en zeer trouwe kern van IC-leden, die de viering van 30 jaar IC in Urugay luister hebben willen bijzetten met de organisatie van een in sportief en cultureel opzicht zeer geslaagde internationale IC-week; deelnemers waren de IC’s van Brazilië, Argentinië, USA, Groot Brittanië, Duitsland, Luxemburg en Nederland.

Plaats van handeling was het zeer fraaie tenniscomplex van het 5 sterrenhotel Club del Lago, waar de spelers ook verbleven, naast Punta del Este, het ultieme strand-vacantie-oord van Urugay aan de Atlantische Oceaan. Punta – zo wordt wel gezegd –  is een kruising tussen Domburg en Miami en dat beeld klopt heel aardig: duintjes, mooie zandstranden, veel hoogbouw en oude villa’s, waaronder die van Evita Peron.

Jean Paul Brisson en zijn comité maakten een programma – uitsluitend dubbels – voor de categoriën 40 + tot en met 75 +. Onze ploeg bestond uit Rob Kuypers, Jaap Arends en ondergetekende, spelend in de zeer sterk bezette 70+ klasse.  

Jaap in beweging, welke kant zal de bal opgaan?

Evert in beweging

Voor de fysieke en mentale ondersteuning onontbeerlijk: vergezeld van hun dames Marit, Marian en Albertine.

Op de Steenbok keerkring

Ter wille van een evenwichtige verdeling heeft Rob Kuijpers een gemengd Nederlands-Braziliaans team gevormd; felle strijd leverde deze combinatie een tweede plaats op. Jaap Arends en schrijver dezes bevochten een eervolle derde plaats in dit kwaliteitsvolle veld.

Brazilië – Nederland

Het was een feestelijke en ook in cultureel opzicht memorabele week.

Aansluitend aan de IC-week van Urugay vertegenwoordigden Jaap Arends en Uw verslaggever onze IC op de Buenos Aires Lawn Tennis Club, waar zij – in het kader van een ontmoeting tussen de Internationale Clubs van Duitsland, de USA, Nederland en Argentinië – een sterke Argentijns-Amerikaanse IC-combinatie tegen over zich zagen; met veel moeite werd met een gelijke stand in sets een verdeling van de punten uit het vuur gesleept.

Dankbaar voor alle Zuid-Amerikaanse tennis(-culturele) indrukken mocht onze IC-ploeg huiswaarts keren.

 

Evert Schneider

Het officiële diner

Zoutmeer Andes op 4000 meter