Nadat een aantal Britse IC-ers had deelgenomen aan onze golfdag op de Eindhovensche in oktober, was het op 8 mei de beurt aan een kleine doch selecte delegatie van de IC van Nederland, bestaande uit Robbie en Marit Kuipers en Louk en Pauline Sanders, om als gastspelers aanwezig te zijn bij het golf event van de Britten op Moor Park.

Oorspronkelijk was de bedoeling dat er ook getennist zou worden om de Francis Wallis Cup maar helaas kregen wij geen team op de been, terwijl de grasbanen er toch zo uitnodigend bij lagen!

De gastvrije Britten, met als hoofdorganisator Brian Hatton, ontvingen ons met een heerlijk broodje bacon en waren tevens zo voorkomend geweest om droog weer te regelen. Alleen al voor het clubhuis is het de moeite waard om Moor Park eens te bezoeken. Het gigantische landhuis werd oorspronkelijk gebouwd in 1678 voor de Hertog van Monmouth, en kreeg rond 1730 zijn huidige vorm, inclusief de prachtig beschilderde zalen.  In de Tweede Wereldoorlog deed het dienst als hoofdkwartier van de strijdkrachten, en in wat nadien de Arnhem Room is genoemd werd de beruchte slag om Arnhem uitgedokterd.

Wij speelden op de High Course, een schitterende parkbaan met ook al een indrukwekkende historie. Robbie en Marit speelden met hun oude vrienden Roger en Sue Ambrose en ondergetekenden in het prettige gezelschap van Henk Nijeboer en zijn echtgenote Annemarie. Helaas vielen wij niet in de prijzen maar dat het moeilijk was bleek wel uit het feit dat slechts één speler zijn handicap had gespeeld.

Na afloop genoten wij van een heerlijk diner in de orangerie, omdat het grote clubhuis in gebruik was voor een hindoestaanse bruiloft, hetgeen uitermate interessante taferelen opleverde van kleurrijke gasten die arriveerden en van wie de auto’s werden voorafgegaan door twee dames te paard in prachtige kostuums met tulband.

Wij hebben genoten van onze dag en hopen onze deelname nog eens te mogen herhalen. Wellicht zien wij een aantal van onze Britse vrienden in oktober weer terug in Eindhoven!

 

Louk en Pauline Sanders