WK veteranen 2013

De wereldkampioenschappen voor 60 jaar en ouder werden dit jaar in Oostenrijk en Tsjechië gespeeld. De landenwedstrijden van 9 tot 15 september en de individuele kampioenschappen de week daarna.
Hans Adama van Scheltema speelde met Peter Vaarties, Henk Korteling en Louis Perez-Nieto met 20 landen om de Brittannia Cup (65+). Helaas raakte Hans hierbij zodanig geblesseerd, dat hij ook moest opgeven voor de individuele WK. De andere drie mannen bereikten uiteindelijk de 9e plaats, terwijl Spanje – met nr.1 Jorge Camina- goud won in de finale tegen Zwitserland.

Nora Blom bereikte met Heleen Janssen-Prins, Carola Muller van Moppes-van Fraayenhoven en Thea Rietveld de vierde plaats van 16 landen in de strijd om de Alice Marble Cup (60+). In de halve finale tegen Oostenrijk met voormalig Fed-Cup-speelsters Maria Pichler en Maya Kerschbaum won Nora, verloor Heleen en versloegen Maria en Maya in het beslissende dubbelspel Carola en Nora. De V.S. versloegen Oostenrijk in de finale met 2-1. In de individuele WK bereikte Nora de finale en verloor deze van de nr 1 van de V.S. Tina Karwasky.