IC-golfdag, 3 oktober 2014

IC Golfdag 2014 (1 oct14) 086

 

IC Golfdag 2014 (1 oct14) 004

Op een stralende dag werd wederom de jaarlijkse IC-golfdag gespeeld op de schitterende baan van de Eindhovensche. Veel bekende gezichten van trouwe deelnemers, maar ook enkele nieuwe.

Na de gezellige Brabantse ontvangst gingen de flights de baan in. Sommigen hadden hun eigen team samengesteld en speelden met hun vroegere maatjes of dubbelpartners; anderen lieten de indeling aan de wedstrijdleiding over. Ook de partners hadden een leuk rondje golf. De wedstrijd bracht ook de nodige spanning met zich mee waarbij enkele bekende tennistrekjes zichtbaar werden. Zo moest er soms wat langer worden gewacht op bepaalde flights, werd het bij andere flights wat luidruchtiger en voelden enkele flightgenoten zich na een paar holes al kansloos. Het leuke van golf is dat je pas na binnenkomst een idee begint te krijgen of je in de prijzen gaat vallen. Dat was nu zeker het geval. Met name de spelers die ‘nooit golfen’ hadden grote moeite met het berekenen van hun score. En het opzetten van een pokerface.

Het was jammer dat er geen inschrijvingen waren voor de (gratis) clinic onder leiding van onze toppro Marcella Neggers. Deze clinic van 2 uur voor IC-ers, hun partners en kinderen vanaf 14 jaar was bedoeld om kennis te maken met de golfsport. Volgend jaar beter, wellicht?

Na de ‘putting contest’ (optioneel) en de borrel op het terras volgde nog een korte rondleiding door de gloednieuwe, overdekte oefenaccomodatie van de Eindhovensche.

Na een geanimeerd diner met als afsluiting de prijsuitreiking door Mark Koevermans (always good for a laugh, en dat is een understatement!) keerden we huiswaarts, met het vaste voornemen om er volgend jaar wéér bij te zijn!

We hopen dan op nog meer nieuwe gezichten op de 1e vrijdag van oktober 2015!

Johan Vekemans

Uitslagen

Beste bruto score

1e (de ‘Henk van Riemsdijkbeker’) Johan Vekemans (87 slagen)

2e Trudy Groenman ( 88 slagen)

Stableford

1e Joost Wijnhoud (35 pnt)

2e Stephen Noteboom (34 pnt)

Teamprijs

Mark Koevermans, Peter van Essen en Johan Vekemans (81 pnt)

Partnerprijs

1e Betty Soeters, 2e Piet Hein Ybema

Neary: Jolanda Vekemans

Longest: Johan Vekemans en Pauline Sanders

Putting contest: Louk Sanders