IC Golfdag 2015.

Op vrijdag 2 oktober was het weer zover: het jaarlijkse ‘feestje’ op de Eindhovensche Golf. En ook dit jaar werd het weer een zeer feestelijk gebeuren. Niet alleen zorgden het fraaie nazomer-weer en de mooie golfbaan in ieder geval al voor een plezierig vakantiegevoel, maar er waren dit jaar ook aanzienlijk meer deelnemers dan vorige jaren. De ruim 40 deelnemers (waaronder dit jaar een groot aantal jongeren!) werden enthousiast ontvangen door Anja Ybema en haar “assistente” EG-lid Marie van Loosbroek. Als gasten waren verder aanwezig Welmoet Otten namens het bestuur van de Eindhovensche Golf en de ‘vaste’ gasten Anneke en Hans Tuyt.  Anneke en Hans zijn al heel lang gasten tijdens de IC Golfdag. Anneke’s vader – Henk van Riemsdijk – heeft drieëndertig jaar geleden als IC-er het initiatief genomen voor deze golfdagen op ‘zijn’ golfbaan. Anneke en Hans hebben later deze gastvrijheid enthousiast en onverminderd gesteund en voortgezet.

De toch al vrolijke sfeer op het zonnige terras werd nog eens extra versterkt doordat een groep EG-leden druk bezig was om het clubhuis om te toveren tot een heuse rock ’n roll tent. De volgende dag was er de slotdag van het 17e EG-lustrum met als thema “EG on a roll!”. Welnu, niet alleen de EG maar ook de organisatie van deze IC Golfdag liep op rolletjes. Anja had het ook dit jaar weer voortreffelijk georganiseerd en zij kreeg daarvoor dan ook terecht veel waardering. Voor twee deelnemers was er een clinic; de overige 39 deelnemers deden mee aan de wedstrijd. Zoals ieder jaar werden de diverse prijzen na het diner uitgereikt door Mark Koevermans. Zijn onnavolgbare optreden vormde ook nu weer een fraaie afsluiting van een mooie, feestelijke IC-dag.

IC Golfkampioen 2015 werd Tom Nijssen.

De resultaten van de wedstrijden:

  • Winnaar van de Henk van Riemsdijk Beker (beste bruto-score): Tom Nijssen  (83 slagen)
  • 2e Betty Stöve (84 slagen) en 3e Tom Okker (85 slagen)
  • Winnaar van de Betty Stöve Trofee ( beste stableford-score): Frits Don (36 punten)
  • 2e Rolf Thung (34 ptn.) en 3e Just Barth (34 ptn.)
  • Winnaar wedstrijd partners + gasten: Albertine Schneider (33 stableford-punten)
  • Teamprijs: Maarten Keunen, Wouter Fok, Rolf Thung (74 stableford-punten)
  • Longest drive heren: Rolf Thung
  • Longest drive dames: Betty Stöve
  • Neary heren: Piet Veentjer
  • Neary dames: Albertine Schneider

Frits Peter Fried Alexa Loesje Evert Fried Alexa Albertine Ada Judith Lucie Frans Jaap Guido Evert Albertine Just Betty Ada Judith Anja Hans Albertine Just Wouter Maarten Rolf Welmoed Otten Tom Paulien Johan

Hierbij nog een ingekomen verslag van de IC Golfdag 2015 door Tom Nijssen.

Eindhovensche Golf, 2 oktober 2015.

Het is zowat traditie geworden dat de deelnemers aan het jaarlijkse IC Golf evenement op de prachtige Eindhovensche Golf de ronde in een polo kunnen spelen en dat op 2 oktober ! Nog nooit waren er zoveel aanmeldingen; ik mag toch ook wel zeggen dat deze happening één van de hoogtepunten is van het jaarlijkse IC programma en voor mij  in het bijzonder nu ik sinds 2014 werkzaam ben in de golfwereld.

Een gastvrij ontvangst met koffie en appeltaart, weerzien met vele “oude” bekenden en daarna natuurlijk waar het allemaal om draait deze dag : golf. Heerlijk om als eerste te kunnen en mogen starten, samen met Pauline Sanders en Johan Vekemans. Ik had ook nog eens de eer om als eerste af te mogen slaan, maar ja, toch wel handig om je even iets beter voor te bereiden en dat zou ik toch zeker moeten weten ! Na iets te lang te gezellig aan tafel te hebben gesproken met enkele IC-ers sloeg ik meteen mijn eerste bal de bossen in. Daarna nog een keertje tegen een boom en lag er zelfs nog verder in. Ik zei toen meteen : “ik pak hem wel op, haal toch geen stablefortpunt meer voor het team“. Totdat Pauline zei van ja maar het gaat natuurlijk ook over de individuele brutototaalscore. Goede tip. Na gestart te zijn met een trippel bogey op deze 1e hole ging het steeds beter en speelde ik de 2e negen goed met 2 boven de baan. Helaas heb ik niet veel kunnen bijdragen aan de teamscore, aangezien ik maar 4 slagen “mee” krijg; de uiteindelijke score van 83 bruto zou misschien toch wel eens in de prijzen kunnen vallen. Maar ja als je als 1e gestart bent komen er nog heel wat scores binnen….

Pauline, Johan en ik hebben na onze ronde ruim de tijd gehad om lekker van een drankje te genieten in het warme zonnetje dat er nog steeds was. Nadat alle flights binnen waren zijn we uiteindelijk aan tafel gegaan. Volle bak in het clubhuis, want er waren nog enkele partners en IC-leden bij gekomen. Na het welkomstwoord van onze voorzitter Joost hebben we een heerlijk menu gegeten en na het toetje volgt traditiegetrouw meteen de prijsuitreiking. Het was ondertussen al behoorlijk laat geworden en aangezien ik de volgende morgen om 5:15u al ergens in Amersfoort moest zijn voor een trip naar Schiermonnikoog vroeg ik even aan Anja of ik tot het echte einde moest blijven. Koef (excuses, Mark) meldde mij meteen dat mijn eventuele prijs dan zou worden doorgeschoven, maar ja, ik wilde natuurlijk ook niet weg. Ik was toch wel erg benieuwd of Mark tijdens zijn speech het nog eens zou hebben over een voetbalclub uit Rotterdam waar hij toch wel enigszins bij betrokken is…. Gelukkig, welgeteld 19x heeft hij het er maar over gehad, dus dat viel wel mee.

Alle gekheid op een stokje : het is altijd een heerlijk zit, zeker na een lekkere maaltijd, uitbuiken met een kopje koffie of thee in de Chesterfields en luisteren naar onze Koef. Mooie prijzen, leuke prijzen, grappige prijzen, teamprijzen, sommige personen heb ik wel 3x naar voren zien komen. Gezellig, mooie groep unieke personen en persoonlijkheden bij elkaar. Koef heeft in elk geval onze spijsvertering een behoorlijk stuk geholpen met zijn speech !

Na de scores van de nummer 3 en 2 te hebben gehoord, wist ik dat ik uiteindelijk de beste brutoscore zou hebben. . Ben al eens vaker net achter Tom en Betty geëindigd, maar nu toch eens net een slag beter. Uit handen van Koef kreeg ik de beker uitgereikt en na een paar woorden was het de hoogste tijd om weer terug te gaan naar Amersfoort.

Kortom : Top Dag !

Tot slot een extra bedankje aan Anja, die met haar team deze IC-Golfdag weer tot in de puntjes toe heeft verzorgd !

Tom Nijssen.

golfdag2015-35