De Young Seniors(35/40/45) trapten in mei in Umag/Kroatiё de jaarlijkse cyclus van wereldkampioenschappen voor veteranen af. Het damesteam 35+ , waarvan Stephanie Gomperts deel uit maakte, wist de Suzanne Lenglen Cup te winnen. Na in de halve finale Duitsland met 2-1 te verslaan, werd in de finale met Frankrijk afgerekend door de beslissende dubbel in 3 sets te winnen.

Bij de heren 40+ was er in de Tony Trabert Cup succes voor het team van Rogier Wassen. Zijn team dat als 1e was geplaatst, wist de finale te bereiken tegen de nummer 2 Frankrijk.De Fransen wonnen afgetekend de beide singles en daarmee was het pleit(2-0) beslist.

Het WK voor de Seniors(50/55/60) werd in juni in Helsinki gespeeld op indoorbanen! In deze categorie werden geen IC-gerelateerde medailles behaald. Vermeldenswaard is nog, dat de bekende Zweedse ex-prof Mikael Pernfors bij de heren 50+ zowel de titel in de single als in de double won.

Tenslotte de Super Seniors(65-85) die hun kampioenschap zouden spelen in Turkije, maar gezien de onveilige situatie in dat land verplaatst werd naar september in Umag. Zowel bij de team- als de individuele wedstrijden was er IC-goud en -zilver te vieren.

Het herenteam 70+ , met onze secretaris Hans Adama van Scheltema in de gelederen, wist hun plaatsing als nr.1 volledig waar te maken door de Jack Crawford Cup in de wacht te slepen. In de halve finale kwam het aan op de beslissende dubbel, die in 3 sets werd gewonnen. De finale tegen Frankrijk , met o.a. Patrice Beust, was na 2 zwaar bevochten overwinningen na de singles in Hollands voordeel beslist.

Ons IC lid Ellie Krocké was de kopvrouw van het 70+ team dat in de Althea Gibson Cup de finale bereikte tegen Great Britain. In deze finale viel de beslissing in de afsluitende dubbel; na een verloren 1e set kwamen de Nederlandse dames sterk terug en leek het erop dat ze het goud zouden binnen halen maar geheel onverwachts draaide de wedstrijd volledig om en wonnen de Britse dames de 3e set en daarmee het goud.

In het individuele toernooi was er zilver voor Ellie Krocké en goud voor Nora Blom. Ellie speelde een geweldige 3 uur durende finale tegen de Francaise Gail Benedetti-Sheriff. Hoewel ze nog met 5-4 in de beslissende set voorkwam, moest ze uiteindelijk toch met 6-3/4-6/6-7 de overwinning aan Gail laten.

Nora die heel sterk terug kwam van 7 maanden blessureleed, verloor in 5 wedstrijden slechts 9 games. In de finale versloeg zij met veel goede smashes en volleys de Australische Adrienne Avis met 6-3/6-2.

Na hun successen in Umag staan Ellie en Nora nu beide nummer 1 in de ITF-world ranking in hun leeftijdscategorie.

M70 JACK CRAWFORD NED vs ITA Tennis - 36th ITF Super-Seniors World Championships 2016 - Umag - Croatia Photo Ray Giubilo