Pre-Wimbledon Tour

Onze IC en de IC van Australië ontvingen de eervolle uitnodiging van de Engelse IC om in juni een week naar Engeland te komen voor het spelen van een 3-tal matches en een bezoek aan Wimbledon. Op 21 juni vertrokken Jaap Arends en Marian, Fried Schmitz en Loes, Just Barth en Ellibert, Johan en Jolanda Vekemans, Rob Kuijpers, Hans Adama van Scheltema en Joan en captain Evert Schneider en Albertine naar Birmingham waar op de grasbanen van Edgbaston Priory de eerste match gespeeld zou worden.

Ons team onderging direct al een forse aderlating, toen de in goede vorm verkerende Fried tijdens een onderling oefenpartijtje dermate fanatiek een snoei harde forehand van Hans trachtte te halen, waardoor hij onderuit ging op zijn al kwetsbare heup en ook nog eens zijn enkel blesseerde. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat er geen breuken en/of scheuren waren ontstaan, maar tennissen zou de hele week niet meer lukken.

Over de wedstrijden de volgende dag het volgende:

  • Johan liet zeer sterk tennis zien, resulterend in 2 zeges;
  • de oude meester Evert had nog heel wat toverballen in petto;
  • Rob ontwikkelde zich tot een lob specialist
  • Just won zijn dubbel
  • Eindstand: GB-8 / NL-5.5 / Aus-2.5

Op 23 juni met z’n allen in de bus naar London; onderweg bezochten we nog de plaats waar de eerste grasbaan in Engeland was aangelegd en Stratford-on-Avon, de geboorteplaats van William Shakespeare. Inmiddels waren onze dames Karin van Essen en Judith Ambags ook gearriveerd en sloot Mark Koevermans de volgende ochtend als laatste van ons team aan. Gespeeld werd op de banen van St. George’s Hill, waar onze dames, Mark en Johan lieten zien dat het ontzettend jammer is, dat we niet vaker van hun uitstekende tennis kunnen genieten. Mede dankzij hun inbreng werd de achterstand op de Engelse IC verkleind en luidde de tussenstand na de 2e matchdag: GB-14 / NL-13 / Aus-6.

Vermeldenswaard is nog dat tijdens het afsluitende diner Hans tot honorary member van de IC GB werd benoemd en captain Evert in zijn speech de Engelsen verzekerde dat i.v.m. de Brexit hij zijn uiterste best voor hen zou doen om de benodigde visa te regelen in geval van een tegen bezoek aan ons! Als super supporters hadden in de loop van de dag Pauline en Louk Sanders zich ook bij ons team aangesloten.

De zaterdag was een vrije dag, die door de meesten werd benut om London in te trekken of te golfen. ’s Avonds waren wij uitgenodigd om het IC Ball in het luxueuze Dorchester Hotel bij te wonen. Een mooie happening met een heerlijk diner, veel speeches, live band en de mogelijkheid om je te laten vereeuwigen naast de echte-door de Engelsen gewonnen- Davis Cup.

De volgende dag de laatste match – alleen dubbels – op de banen van Hurlingham. De combinaties Jaap/Rob, Judith/Karin en Mark/Hans kwamen zegevierend van de baan, hetgeen tot een eindstand leidde……………die de Engelsen klaarblijkelijk in grote problemen bracht aangezien, ondanks herhaald aandringen van onze kant, bij het schrijven van dit verslag de Engelse rekenmeester zich nog steeds niet heeft gemeld!

De laatste dag van onze trip stond in het teken van een bezoek aan the Championships op Wimbledon, vooraf gegaan door een lunch. Het was een prachtige zonnige dag, waar we volop van geweldig tennis en de specifieke Wimbledon sfeer hebben kunnen genieten. Al met al een geweldige trip, uitstekend geleid door captain Evert en verlopen in de zo kenmerkende vriendschappelijke en inspirerende IC-sfeer.

Hans Adama van Scheltema

FullSizeRender IMG_0429 IMG_0425 IMG_0403 IMG_0393