De IC-Golfdag 2016.

Op vrijdag 7 oktober was het weer zo ver. De jaarlijkse happening op de Eindhovensche Golf waar alle golfende tennissers telkens weer naar uitkijken. En ondanks de matige weersverwachting was het ook dit jaar weer voortreffelijk golfweer. Het begroeten en bijpraten bij de koffie en appeltaart vond deze keer niet plaats op het terras maar in het clubhuis. Anja (Lepoutre), die al een groot aantal jaren deze dag organiseert, was druk doende om vanachter de wedstrijdtafel het iedereen naar de zin te maken.

Ik speelde samen met Rolf Thung en Ton Sie. Wat mij betreft een prima combinatie. Met Rolf heb ik veel oude herinneringen kunnen ophalen en Ton had ik in 20 jaar niet gezien. De heren hebben mij kennelijk in de juiste stemming gebracht, want ik speelde een degelijke ronde met als resultaat niet alleen de beste bruto-score (80), maar ook de ‘longest drive’. Vooral met dat laatste ben ik erg blij, want er waren voldoende jonge jongens die veel verder zouden kunnen slaan.

Zoals vaker de afgelopen jaren was er ook weer een clinic. Deze werd dit jaar verzorgd door Marcella Neggers, een ervaren pro van de club. Enthousiaste deelnemers waren Henk van Hulst en Janneke Koster. Onze leden van verdienste Henk van Hulst en Henk Koster deden dit jaar voor het eerst mee met deze Golfdag. En gezien hun enthousiasme zal het waarschijnlijk niet de laatste keer zijn. En Henk Koster, hoewel niet in functie, was onmiddellijk bereid om op deze dag foto’s te maken. Zie – met dank aan Henk –  hieronder het resultaat.

Na de gezellige borrel (deels ook op het terras) was er het traditionele diner met aansluitend de prijsuitreiking. Vaste keynote-speaker bij de prijsuitreiking is Mark Koevermans. Zijn enthousiasme en flux de bouche vormen elk jaar een hoogtepunt van de IC-Golfdag. Maar ondanks het feit dat het heel goed gaat met Feyenoord was Mark toch verhinderd. Louk Sanders nam de honneurs waar en hij toonde aan dat hij het speechen nog lang niet verleerd is. Het vormde het mooie einde van een wederom zéér geslaagde IC-Golfdag 2016.

Met dank aan Anja en aan de Eindhovensche Golf.

Tom Okker

P.S. Onderstaand alle uitslagen

Henk van Riemsdijk beker (beste bruto score)
  • 1e prijs bruto : Tom Okker                                       (80 slagen)
  • 2e prijs bruto : Hester Witvoet                               (82 slagen)
  • 3e prijs bruto : Betty Stöve                                      (84 slagen)
Betty Stöve trofee (beste stableford score)
  • 1e prijs stf      : Nicole Thijssen                                (39 punten)
  • 2e prijs stf      : Marcella Mesker                             (38 punten)
  • 3e prijs stf      : Louk Sanders                                    (34 punten)
IC bokaal (partner prijs stableford)
  • 1e prijs stf      : Piet Hein Ybema                              (33 punten)
  • 2e prijs stf      : Pauline Sanders                               (31 punten)
  • 3e prijs stf      : Betty Soeters                                    (30 punten)
Team-prijs ( beste 2 stableford-scores per hole)
  • Lucie Bollerman, Marcella Mesker en Nicole Thijssen (85 punten)
Longest drive heren : Tom Okker.
Longest drive dames: Hester Witvoet.
Rookie of the year:  Henk van Hulst
Peter Scholtz schaal: Rob Kuijpers

cimg0247 cimg0248 cimg0252 cimg0256

fullsizerender-24 fullsizerender-23 fullsizerender-25

fullsizerender-5 fullsizerender-4 fullsizerender-3 fullsizerender-2 fullsizerender-1 img_5307 img_5304 fullsizerender-22 fullsizerender-21 fullsizerender-20 fullsizerender-19 fullsizerender-18 fullsizerender-17 fullsizerender-16 fullsizerender-15 fullsizerender-14 fullsizerender-13 fullsizerender-12 fullsizerender-11 fullsizerender-10  fullsizerender-8 fullsizerender-6