Op de Annual General Meeting van de Council of IC’s in juli 2016 legden Louk Sanders namens onze IC en Juan Berchesi namens de IC van Uruguay de kiem voor de ontmoeting tussen teams van beide IC’s, die op 6 en 7 juli jl. werd gespeeld. Slechts één keer eerder troffen beide IC’s elkaar: in 2012 in Punta del Este met ons Erelid Evert Schneider, Jaap Arends en Rob Kuijpers in ons team, bij de viering van het 30- jarig bestaan van de IC van Uruguay. Dankzij de uitstekende contacten van Evert waren we direct weer welkom op het prachtige park van Tennisclub Park Marlot in Wassenaar waar wij de eerste dag hartelijk werden verwelkomd door bestuursleden Aad Looijestijn en Elke Dobbinga en door clubpro Lennart Reijndorp met zijn staf voor de catering.

Voor aanvang van de wedstrijden gaf ambassadeur Luis Ricardo Nario Fagúnde, toevallig zelf lid van TC Park Marlot nog even acte de presence om zijn team voor deze uiterst  belangrijke ontmoeting nog even een hart onder de riem te steken.

Vlnr. Evert Schneider, Peter Ehrlich, Rolf Thung, Fried Schmitz, Guido Hornman, Louk Sanders, Peter Vaarties, Alicia Karliner (Ur), Hans Adama van Scheltema, Pedro Karliner (Ur), Roberto Depaulo (Ur),  Ricardo Nario (Ambassadeur Uruguay) met zijn echtgenote, Juan Carlos Paradizo (Ur), Marcelo Lombard (Ur), Juan Berchesi (Ur) en Jean Paul Brisson (captain van Team IC Uruguay).

Wat een feest om daar in heerlijk weer op de beide banen aan weerszijde van het gezellige clubhuis te mogen spelen, op deze club vol van tradities en sfeer. Team Uruguay was blij verrast met deze typische “IC locatie”, waar nog in all-white gespeeld wordt.  Ons team, met de nodige ”usual suspects” aan boord, sterk gecompleteerd met gastspelers Michel Riaskoff (geboren en getogen in Uruguay!), Peter Vaarties en Cees Jan Asselbergs bleek ruim te sterk voor onze gasten. Uruguay is weliswaar vijfmaal zo groot als Nederland maar telt slechts 3,4 mio inwoners en tennis is daar een betrekkelijk kleine sport, met maar 10.000 beoefenaren. Support van Els, Trudy en Tom was dus voor het resultaat niet echt nodig, maar werd wel zeer op prijs gesteld.

De vrijdagmiddag stond vooral in het teken van de kwartfinale tussen Uruguay en Frankrijk op het WK voetbal: Jean Paul en Roberto met de vlag! Helaas verloren (0—2).

Team Uruguay bleek een bijzonder gezellig, vrolijk gezelschap van sportieve en interessante mensen en de sfeer was optimaal. Zaterdagochtend bezochten zij onder aanvoering van Fried het Mauritshuis terwijl Evert op de club samen met hun pro Lennart een ontzettend leuke clinic gaf aan 4 jeugdspelertjes.

Inmiddels heeft Evert (76) wel iets van zijn flitsend bewegen uit zijn prime verloren, maar nog niets van zijn touch, timing en passie. Een bijzonder leuk idee dat we er zeker in kunnen houden, evenals het spelen van een aantal wedstrijden in “format Brisson”, dwz. tussen teams samengesteld met spelers van beide IC’s.

Voor ons slotdiner op de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club (waar Evert lid is) waren Elke en collega bestuurslid Manon Pernot aanwezig, waar zij door Evert geheel terecht nog eens ruim geprezen en bedankt werden. Wij maakten Marcelo tot International Honorary member van onze IC en aan Louk viel dezelfde eer te beurt in de IC van Uruguay.

 

We kijken terug op een prachtige ontmoeting in de ware IC  spirit, waarin we wederom nieuwe tennisvrienden maakten.

Louk Sanders

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UITSLAGEN

 

Vrijdag 6 juli (3-0)

Hans Adama van Scheltema –           Peter Vaarties ]          6-1; 6-1

Marcelo Lombardi – Juan Carlos Paradizo    ]

 

Fried Schmitz – Peter Ehrlich                       ]          6-2; 6-2

Pedro Karliner – Roberto  Depaulo               ]

 

Guido Horman – Rolf Thung                        ]          6-1; 6-1

Jean Paul Brisson – Juan Berchesi               ]

 

Zaterdag 7 juli (3-0)

Rolf Thung – Juan Carlos Paradizo                          6-2; 6-2

 

Peter Ehrlich – Cees Jan Asselbergs                        ]          6-1; 6-1

Jean Paul Brissan – Pedro Karliner              ]

 

Hans Adama – Michel Riaskoff                    ]          6-3; 6-2

Marcelo Lombardi – Roberto Paulino          ]