Eindelijk was het dan zover : een hernieuwde ontmoeting op 4 en 5 september 2021 met de Belgische IC in het kader van de Challenge Peten. Vanwege de pandemie was deze traditionele wedstrijd, die voor het eerst plaatsvond in 1993 en aanvankelijk zowel tennis als golf omvatte, de afgelopen twee jaar verscheidene malen uitgesteld.  Deze ontmoeting zou de 14e in de reeks worden.

Plaats van handeling was het gloednieuwe tennispark van de TC Katteberg in Bilzen (Belgisch Limburg), op een steenworp afstand van het prachtige kasteel Alden Biesen. Een prettige bijkomstigheid was het bijna zomerse weer.

Ondanks de vrij beperkte omvang van de ploegen, één dame 60+ en vier heren 65+, (de oplettende lezer zal constateren dat de verslaggever zich nog in de binaire modus bevindt!) viel het weer niet mee voldoende IC-spelers te rekruteren. Die bleven beperkt tot  Hans Adama van Scheltema en Fried Schmitz (tevens captain). Gelukkig werden drie enthousiaste en sterke gastspelers, te weten Marian Begemann, Jan Lind en Peter Vaarties bereid gevonden de Nederlandse ploeg te completeren. Op de zondag werden wij in de herendubbel ook nog eens versterkt met Rob Kuijpers, die als lid van zowel de Belgische als de Nederlandse IC op het laatste moment besloot voor Nederland uit te komen.

Dat bleek een verstandige beslissing gezien de overtuigende 6-3 winst voor de Nederlandse ploeg. In het oog sprongen de uiterst spannende strijd tussen Marian en haar sterke tegenstandster die pas met 11-9 in de supertiebreak in het voordeel van de Belgische werd beslist en de afgetekende winst van Jan op de geduchte Antwerpse advocaat Jan Willemse. Daarnaast waren er solide overwinningen van Hans en Peter en viel de strijd tussen de beide captains uit in het voordeel van Fried.

Zeker zo belangrijk als de sportieve was de sociale kant van de ontmoeting. Ook dit keer weer bleek het Belgische team onder leiding van de als altijd aimabele Daniël Charles te bestaan uit een groep buitengewoon gezellige en sportieve mensen met wie het interessant was te praten en (tennis)anekdotes uit te wisselen. Kortom : een zeer geslaagd weekend!