Op 29 november 2021 heeft ons buitengewoon lid van Verdienste Michiel Schapers de Tennis Europe Award uitgereikt gekregen uit handen van KNLTB directeur Erik Poel. De internationale onderscheiding is op aanvraag van de KNLTB toegekend als blijk van waardering voor zijn enorme bijdrage aan de ontwikkeling van het tennis in Nederland.

Michiel heeft eerst een profesionele carrière achter de rug, met in 1988 de hoogste ATP ranking van 25. Hij kwam in 4 ATP finales en boekte overwinningen tegen vele topspelers zoals Becker, Noah en Mecir. Na zijn actieve carrière werd hij coach van een aantal spelers.

Van 1995 tot 2004 werkte Michiel bij de Technische Staf van de KNLTB in verschillende functies en was hij dus mede verantwoordelijk voor de succesvolle generatie topspelers in die tijd. Ook was hij van 1998 tot 2000 captain van het Davis Cup team. Na jaren gewerkt te hebben voor de Oostenrijkse en Duitse tennisbond is Michiel sinds 2020 weer verbonden aan de KNLTB als travelling coach voor topspelers. Van 2011 tot 2014 was Michiel voorzitter van onze IC.