Op deze zaterdag was de IC te gast op het sportcentrum Wildenhorst in Badhoevedorp. In dit sportcentrum zijn net 6 nieuwe Padelbanen geopend. Padel is op dit moment de snelst groeiende sport in Nederland. Wij werden ontvangen met koffie en wat lekkers door Karin van Essen-Moos, aangezien het sportcentrum door de familie wordt bestuurd.

De opkomst was veelbelovend. Ons IC lid Stephanie Gomperts, tevens de huidige 45+ Nederlands padel kampioene, gaf samen met 3 andere toppers, waaronder Marjon Copier,  een Padel demonstratie. Uiteraard inclusief uitleg van de spelregels en tips en tricks.

Alle spelers werden in twee teams verdeeld en onderling werden dubbelteams geformeerd. Vervolgens werden de wedstrijden gespeeld in rondjes van 20 minuten. Al snel werd duidelijk waarom Padel een leuke sport is voor jong en oud. Het spel is makkelijker dan tennis en heeft snelheid en met lange en onverwachte rally’s ontstaat heel veel plezier op de baan tussen de spelers en voor kijkers.

De vrolijke en gezellige middag eindigde in een goed aangeklede borrel en de prijsuitreiking. Ook kwamen wat oudere IC leden op bezoek om eens te kijken hoe dat Padel nu eigenlijk wordt gespeeld. De reacties waren dusdanig posities dat wij hebben besloten het Padel toernooi volgend jaar wederom op de agenda te zetten.

Dank Judith Warringa en Karin van Essen voor de organisatie. Hieronder een foto impressie van de middag.

De tennistas/wasmand van Theo Bollerman