Tijdens de Billy Jean King Cup wedstrijd Nederland Spanje ontving Demi Schuurs de IC Holland Award 2021. Judith Ambags reikte de award uit vlak voor de wedstrijden en ook vlak voor de Algemene Ledenvergadering van de Internationale Club van Nederland.

De jury heeft dit jaar bijzondere aandacht willen schenken aan een speler, die consequent haar specialiteit – het dubbelspel – heeft gekozen en daarin meer dan uitmuntende  prestaties heeft getoond, die haar plaatsen in de categorie van de grootste dubbelspelers die ons land kent en gekend heeft: Henk Timmer, Ivo Rinkel, Hans van Swol, Tom Okker, Paul Haarhuis, Jacco Eltingh, Betty Stove, Manon Bollegraf,Jean-Julien Rojer, Wesley Koolhof.

Demi Schuurs is geboren in een gezin waar “De Bal” een essentiële rol heeft gespeeld en nog steeds speelt, of dat nu op het handbalveld, een voetbalveld dan wel op een tennisbaan waar ook ter wereld is.

Demi heeft zich gestaag verbeterd zoals blijkt uit een korte blik op haar WTA-ranglijstposities: van WTA-ranking  in 2010 op plaats 583, van plaats 239 eind 2014 een grote sprong naar 72 eind 2015. Demi eindigde het afgelopen jaar op plaats 10 na een hoogste WTA-ranglijstplaats als nummer 7 ter wereld eind oktober 2018.

Gedurende het jaar 2011 leerden de nationale en internationale tenniswereld Demi goed kennen. Zij bereikte in dat jaar alle Grand Slam-junior-dubbelfinales en won de titels van de Australian Open en US Open.

Demi behaalde tot dusver 20 ITF-titels en 14 WTA-titels – met halve finale Australian Open, kwartfinale Wimbledon en halve finale gemengd dubbel Roland Garos – en bereikte het afgelopen jaar de halve finale van de WTA Doubles Finals na eerder  winst in Doha en Charleston.

Demi heeft zich ook steeds bewezen in haar wedstrijden in het verband van de FED-Cup, met als hoogtepunt een meer dan eervolle overwinning op de Williams-zusters !

Demi is op de baan leiding gevend, vergevend, richting gevend, aanmoedigend en bemoedigend; zij is  een “afmaker”en “voorbereider”: een sieraad van en voor het Nederlandse tennis.

Wij hopen en durven te verwachten dat de Nederlandse en internationale tenniswereld ook in de toekomst getuige mogen zijn van de uitzonderlijke tenniskwaliteiten van Demi Schuurs.