In de nacht van dinsdag 14 juni overleed ons IC Lid van Verdienste Ivo Pols op zeventigjarige leeftijd. Wij herinneren hem als parkdirecteur van de METS tennisbanen en manager van de HTV De Metselaars, maar meer nog in het bijzonder als directeur van het belangrijke Challenger toernooi dat sinds 1993 op “zijn” METS banen is verspeeld. Vanaf de aanvang in 1993 was Ivo daar onafgebroken de toernooidirecteur, op grond waarvan hij in de zomer van 2017 ter gelegenheid van de 25ste uitvoering daarvan benoemd werd tot Lid van Verdienste van de Internationale Lawn Tennis Club van Nederland.

Ivo was een man die niets ontging. Natuurlijk, er waren draaiboeken, maar Ivo kende alle details en volgde alles en iedereen op de voet. Met zijn aangename basstem hield hij alle betrokken medewerkers scherp. Als baldadige jongetjes stiekem op het ereterras wilden gaan zitten, viel hem dat op en wees hij ze terug.

Hij was ook een geweldig gastheer met een lief woordje voor iedereen en was al die jaren bijzonder attent naar onze IC: ieder jaar bood hij ons royaal kaarten aan voor het finaleweekend.

Mede door zijn inzet zijn de carrières van menig aankomend vaderlands talent aardig op weg geholpen. Robin Haase, Melle van Gemerden en Jesse Huta Gulang bijvoorbeeld. Denk ook aan jonge buitenlandse spelers als bijvoorbeeld Rias, Tsitsipas, Goffin en Gasquet.

Voor zijn club was hij goud waard, of beter nog, van onschatbare waarde. In de loop der jaren moest er onder zijn leiding hard gewerkt worden om het oude stadion bedrijfsklaar te houden. Zo moesten de lekkages bestreden worden door een fiks gedeelte van dakpannen te voorzien. Toen de gemeente het parkeren in Scheveningen ging beperken wist hij uit te onderhandelen dat de gemeente betaalde voor de aanleg van een parkeerterrein op de voormalige baan A.

Theo Bollerman

13-7-08, Scheveningen, ITS, Tennis Siemens Open 2008, Jesse Huta Galung met toernooi directeur Ivo Pols