4 Juli was een bijzondere dag, omdat precies 25 jaar geleden de Krajicek Foundation is opgericht.

Maar de dag werd nog mooier met het organiseren van een tennisclinic op Playground Reigersbos. Dit is één van de 127 Playgrounds die de Krajicek Foundation heeft aangelegd om alle kinderen gelijke kansen te geven om minimaal 1 uur per dag te bewegen.

Op 4 juli heeft Roger Federer een cheque van de Postcode loterij ontvangen ter ondersteuning van het werk van zijn Foundation om kinderen in een aantal Afrikaanse landen de mogelijkheid van onderwijs te bieden.

Roger was graag bereid om de uitreiking van de cheque op te luisteren met het verzorgen van een clinic samen met Richard Krajicek en Esther Vergeer, wiens Foundation erop gericht is om kinderen met een beperking te laten sporten.

Een tiental kinderen was de gelukkigen en mochten samen met Roger, Esther en Richard tennissen.

De helft van deze jonge tennisfanaten speelt regelmatig op de Playground Reigersbos waar de Stichting Jeugdtennis Amsterdam Zuidoost via vrijwilligers tennistrainingen geeft.

De Stichting is op bestuurlijk nivo gelieerd aan de IC van Nederland en wordt daarnaast ondersteund door de IC Council, de Henk Timmer Stichting en de Richard Krajicek Foundation.