Op 7 oktober 2022 was de IC van Nederland  wederom te gast op de Eindhovensche Golf te Waalre. Sinds 1983 mogen wij deze wedstrijd op een van de mooiste banen van Nederland organiseren. De goede weersverwachtingen kwamen volledig uit, zonovergoten 18 graden, wat wil je nog meer als golfer. Het aantal deelnemers was 36 inclusief de leden die alleen op het diner waren.

Om 11.45 werden we als vanouds verwelkomd door Esther en René Haanskorf met koffie en vlaai.  Daarna  zoveel mogelijk bijpraten met oude en nieuwe vrienden. Het blijft steeds weer een bijzonder gevoel om zo veel bekende gezichten tegelijk te zien, waarmee je vroeger uren heb doorgebracht op de tennisbaan. En dan de prachtige golfbaan in. De greens waren weer lekker snel en best lastig. Organisator Stephen Noteboom had de flights met zorg samengesteld. Vanwege veranderingen op het laatste moment kan dit een hectisch moment betekenen, maar Steph had het volledig onder controle. Hij had zelfs nog een nieuw overzicht weten te produceren. Na het spelen werd hij geassisteerd door Maarten Keunen bij het controleren van de kaarten. Voor Nora Blom was het de eerste kennismaking met golf. Zij kreeg haar eerste les van golfpro Marcella Neggers.

Na de borrel op het terras gingen we rond 7 uur aan tafel en hebben genoten van een prima menu. Stephen Noteboom opende de avond door iedereen welkom te heten, natuurlijk de ereleden Betty Stöve en Tom Okker even apart. Ook de aanwezigheid van Rolf Thung als Buitengewoon lid van verdienste werd vermeld. Anneke Tuyt werd in de bloemetjes gezet voor haar jarenlange betrokkenheid en steun aan de IC van Nederland. Vorig jaar kon zij dat niet vanwege het overlijden van haar man Hans Tuyt. Stephen vertelde dat drie bestuursleden (Judith, Louk en Hans) helaas niet aanwezig konden zijn. Hij stond ook stil bij het overlijden van ons lid, Elly Appel. Zij overleed op 15 juli dit jaar in Amerika, waar zij al een tijd woonde. Wij verliezen met haar een warme persoonlijkheid, een prachtig mens en een fantastisch tennisster. Zij was 32e op de wereldranglijst en kwam 30 keer uit voor het Nederlandse Fed Cup team.  Zij werd tweemaal kampioen van Nederland in het enkelspel.

Na het diner tijdens de koffie natuurlijk de prijsuitreiking, die dit keer werd gedaan door Marcella Mesker. Zij was in alle opzichten een mooie vervanger voor Mark Koevermans, die helaas niet aanwezig kon zijn tijdens het diner.

De Henk van Riemsdijk beker, de hoofdprijs voor degene met de beste bruto score, werd weer uitgereikt door Anneke Tuyt.  Dit jaar won wederom Tom Okker met 81 slagen, wat een knappe prestatie op zijn 78jaar. Tom bedankte namens iedereen de organisatie en de Eindhovensche voor de gastvrijheid.

De Peter Scholtz schaal werd uitgereikt door Marianne Scholtz aan Marcella Mesker voor haar enorme bijdrage aan de Nederlandse tennissport. Decennia lang geeft zij nu commentaar bij tennis en sinds een aantal jaren maakt zij podcasts over het Nederlandse tennis samen met Jan Willem de Lange.

De uitslagen:

Henk van Riemsdijk beker (beste bruto score)

1e prijs bruto: Tom Okker (81 slagen)

2e prijs bruto: Tom Nijssen (82 slagen)

Betty Stöve trofee (beste stableford score)

1e prijs stf: (Betty Stöve trofee) : Betty Stöve (39 punten)

2e prijs stf: Tom Nijssen  (34 punten)

IC bokaal (partner prijs stableford)

1e prijs stf: Piet Hein Ybema (36 punten)

2e prijs stf: Yolanda Vekemans (35 punten)

Team-prijs ( beste 2 stableford-scores per hole)

Rolf Thung, Piet Hein Ybema, Tom Nijssen (81 punten)

Longest drive heren: Mark Koevermans.

Longest drive dames: Marcella Mesker

Neary heren:  Tom Okker

Neary dames: Wendy Fok

Peter Scholtz schaal: Marcella Mesker