Het 75-jarig bestaan van de Belgische IC werd gevierd op de prachtige Leopold Club in Brussel. Naast gezellig eten en een gala-diner op de vrijdag stond de week van 26 tot en met 30 juni in het teken van tennis.  

IC-teams dames en heren uit 13 landen speelden dagelijks tegen elkaar in de leeftijdscategorieën 55+ en 65+. De dames speelden om de La Carreta en de heren om de Columbus Trophy. Onze Nederlandse IC heeft alleen voor de heren een team afgevaardigd. In beide categorieën werden twee singles en een dubbel verspeeld, dus in totaal 6 partijen per dag. De Nederlandse IC, zoals altijd flexibel van samenstelling en daardoor onberekenbaar voor iedere tegenstander startte op maandag tegen België. Met Rolf Thung, Martin Koek, Johan Vekemans en gastspeler Peter Vaarties werd met onze vrienden de Belgen afgerekend. Vooral Johan liet sterk tennis zien met veel aanvallende druk op de Belgische nummer één. Op dinsdag wachtte het sterke Engelse IC-team. De maandag tegen de Belgen had sporen nagelaten want Rolf kon niet verder spelen vanwege een dikke knie. Met het opgeven van de twee partijen van Rolf werd de uitdaging om te winnen te groot en moest onze delegatie de winst aan de Engelsen laten. Genoemd moet worden dat Johan in zijn single opnieuw zeer sterk speelde. Tot het noodlot toesloeg en hij met een dijbeenblessure moest opgeven bij een 4-1 voorsprong in de tweede set. Zwaar gehavend werden ‘s avonds de wonden gelikt en was het erg gezellig tijdens een heerlijke maaltijd in Brussel. 

Zowel Rolf als Johan verlieten Brussel de volgende dag met blessures die ze hopelijk snel weer te boven komen. Erg leuk was overigens het bezoek aan Leopold Club door Rob Kuipers. Tijdens de lunch op woensdag met Rob bijgepraat en oude herinneringen opgehaald. Op woensdag geen tennis, maar wel helemaal klaar voor versterking van ons IC-team door Huub van Boeckel en Mark Koevermans. Beide mannen sloten zich woensdagavond aan bij het team. Ondanks alle verhalen van Mark dat ie tien jaar geen racket had aangeraakt was dat aan zijn spel nauwelijks te merken. Op donderdag tegen de sterke Mexicanen lieten zowel Huub als Mark goed tennis zien. Mark de-klasseerde zijn tegenstander met aanvallend tennis vanuit het achterveld. Huub speelde sterk aanvallend met harde services, volleys en overheads. Het publiek op de banken natuurlijk. Ook in de dubbel waren Huub en Mark succesvol. Uiteindelijk werd het 3-3 omdat zowel Martin als Peter het tegen de Mexicanen niet konden redden in de 65+ categorie. Al met al een zware week voor ons IC-team dat toch door de opgelopen blessures wat gehavend uit de strijd is gekomen. Daartegenover staat dat het ouderwets gezellig was met donderdagavond als hoogtepunt. Nadat we de Belgische IC uitvoerig bedankt hebben voor een geslaagde jubileumweek zijn we huiswaarts gekeerd. Conclusie kan niet anders zijn dat wanneer IC-leden zich vrij maken om deel te nemen aan onze mooie evenementen dat leidt tot onvergetelijke ervaringen. De IC is springlevend als we ons een beetje inzetten!

Martin Koek