Op donderdag 20 april was het zo ver, de IC Academy, jarenlang een vast onderdeel van het IC programma, kon weer doorgang vinden. Dit maal kwamen op het NTC te Amstelveen 17 veelbelovende topspelers tussen de 15 en 18 jaar bij elkaar om ook op een mentaal gebied iets te leren van leden van de IC. Samen met Ruben de Bruin, coƶrdinator mentale ontwikkeling KNLTB, was deze dag georganiseerd. Na hun regeliere training werden de deelnemers door Martin Koek getraind in het snel leren omgaan van tegenslagen die je op de baan nu eenmaal talloze keren meemaakt (Omgaan met jezelf). Lang kun je niet stilstaan bij onrechtvaardige beslissingen of andere fouten. Je moet binnen 20 seconden weer door naar het volgende punt. Dus focus op het volgende moment, laat los en accepteer is het devies. Ook naast de baan kun je deze eigenschap trainen.

Na het diner kregen de deelnemers een media training van Marcella Mesker. Zij werd hierin bijgestaan door Jan Willem de Lange, de presentator waarmee Marcella nu al een aantal jaren zeer boeiende tennis Podcasts maakt (https://nltennispodcast.nl/). Titel van de presentatie was “Slimmer in de spotlights”. De deelnemende jeugd werd duidelijk gemaakt dat het goed is om ook interviews voor te bereiden. Dit alles om een positief imago voor jezelf te creĆ«ren voor de buitenwereld. Door middel van voorbeelden, zoals interviews van Roger Federer en voetballers werd duidelijk gemaakt dat je in een interview meer controle over de inhoud hebt dan je in eerste instantie denkt, mits je enige voorbereiding hebt gedaan en rustig de tijd neemt voor je antwoord.

De deelnemers waren: Lisanne Bunnig, Sarah van ernst, Loes Ebeling Koning, Joris Clermonts, Levi Veldhuis, Mila Jepkes, Pieter de Lange, Luca Cringus, Sammy Guinau, Sander Paradis, Lars Wagenaar, Annelin Bakker, Mees Rottgering, Rose Marie Nijkamp, Britt de Pree, Isis van den Broek, Kaj Glaser. Van de IC waren aanwezig: Marcella Mesker, Martin Koek, Michiel Schapers, Louk Sanders, Judith Warringa, Hans Adama van Scheltema en Wouter Fok.