1947

Voorzitter van onze IC werd W.J.R. Dreesmann Jr.

De oprichting van de IC Council of International Lawn Tennis Clubs was een feit (http://www.ictennis.net/ ). De Council faciliteert het overleg tussen alle IC’s tijdens zijn jaarlijkse algemene vergadering die traditioneel tijdens en op Wimbledon plaatsvindt. Dan is er ruimte voor het uitwisselen van best practices en het maken van afspraken voor onderlinge ontmoetingen. In 2005 introduceerde de Council de Jean Borotra Sportsmanship Award, die jaarlijks wordt toegekend aan  een internationale speler/speelster die gedurende zijn/haar carrière buitengewone sportiviteit heeft getoond. Winnaars sindsdien zijn o.a. Stefan Edberg, Chris Evert, Pat Rafter, Maria Bueno, Kim Clijsters, Rod Laver en Stefanie Graff.

De Council stond in 2009 aan de wieg van het IC Philantrophy initiatief, met het oogmerk achtergestelde en gehandicapte kinderen met tennis in contact te brengen. Inmiddels worden vanuit de IC Philantrophy Stichting in 13 landen programma’s ondersteund, waaronder in Nederland de Stichting Jeugdtennis Amsterdam Zuid Oost.

In 2004 initieerde de IC Council de IC Junior Challenge, waarin teams van jongens en meisjes t/m 16 jaar hun land vertegenwoordigen in afvalcompetitie per continent, waarna het evenement wordt beslecht in de World Finals.