Uitwisseling nationale top t/m 16 jaar en ex-topp(bb)ers IC leden “old guys rule”

 

Het was 22 maart een redelijk mooie lente dag met een klein druppeltje regen wat de pret niet mocht drukken. De veteranen (over de 40 jaar) Hendrik- Jan, Steph, Fernon en gastspeler Bart Beks (wereldkampioen veteranen 2013) melden zich om 14.45 uur op het mooie complex van Sportpark de Kegel te Amstelveen en worden zeer hartelijk ontvangen door manager Frans Poel.

 

Voorafgaand aan deze ontmoeting heeft Raymond Knaap (KNLTB) ons via de e-mail laten weten dat niemand minder dan Paul Haarhuis met zijn 48 jaar deze jongens toch wel redelijk makkelijk de baas is op de baan. Wetende dat wij allen die leeftijd nog niet bereikt hebben deed ons beseffen dat we ons niet gingen laten kennen.

 

We maken kennis met Tom Moonen, Ruben Konings, Bart Stevens en Michiel de Krom en raken al snel in gesprek over tennis, tennis van nu en tennis in te verleden. Na een leuke kennismaking betreden we al snel de verse gravelbanen van Sportpark de Kegel die dit jaar nog niet veel bespeeld zijn. Er staat een straf windje en na een iets langere warming-up dan 5 minuten beginnen we aan de wedstrijden.

 

Iedereen moet toch even wennen aan de langzamere banen, op Hendrik-Jan na die zeer voortvarend van start gaat. Af en toe horen we Steph wat zuchten en kreunen dat z’n service nog niet de juiste richting gevonden heeft. Michiel laat meteen zien waarom hij bij de top van Nederland behoort en beloont zichzelf met een verdiende overwinning. Tom verkoopt zijn huid duur maar tegen Bart Beks is hij (nog) niet opgewassen. Bart die zich nog als een jonge hond over de baan beweegt maakt goed gebruik van elk hoekje van de baan, dropshots, lobje etc. en maakt zo korte metten met Tom. Ruben heeft duidelijk niet geinformeerd naar de speelstijl van Fernon want hij verslaat zich regelmatig in de eerste set. Later brengt hij wat meer geduld op en laat Fernon toch wel wat hoekjes van de baan zien maar het blijkt niet voldoende te zijn. Bart Stevens geeft in de 2de set veel tegenstand en laat Hendrik-Jan, ook wel genoemd “King of the Clay”, aardig lopen waardoor hij tegen de kramp aan zit aan het einde van de wedstrijd. Gelukkig voor Hendrik-Jan eindigt de set toch in zijn voordeel.

 

De stand na de singels is 3-1 in het voordeel van de IC-ers. Na een lekker drankje, koffie voor de mannen en een suikervrije Ice tea voor de jongemannen, beginnen we aan de dubbels. Nu is iedereen lekker los geslagen en worden de lobs afgewisseld met creatieve dropvolleys en spectaculaire passings. Er wordt erg fanatiek gespeeld door de toekomstige tennishelden maar ze zijn niet opgewassen tegen de ervaring van de oudjes. “Old guys rule!” klinkt het regelmatig na een mooi gewonnen punt van de oldies. Einduitstag 5-1 voor de IC van Nederland. Na afloop wordt snel een warme douche genomen en gaan we aan tafel om van een lekkere maaltijd te genieten en elkaar beter te leren kennen. Wat opvalt is dat de jongeheren erg veel interesse tonen in ons professionele verleden en er worden enkele oude leuke verhalen van stal gehaald. Al snel komt ook op tafel wat de toekomstvisies zijn van een ieder, bij wie ze trainen, hoe vaak, en hoe zijn topsport met school combineren.

We kijken terug op een geslaagde ontmoeting waarbij al een klein zaadje geplant is voor een volgende ontmoeting!

Fernon Wibier