Verslag winnaar Tom Nijssen:

Voor de 2e keer mag ik een stukje schrijven over de IC Club- en Golfdag  op de prachtige Eindhovensche Golf. Dat betekent zoals wij allemaal weten dat de Henk van Riemsdijk Beker tijdelijk naar Amersfoort mee is verhuisd.

Het is wat score betreft enorm spannend maar daar weet je op het moment van spelen helemaal niets van, aangezien het helemaal afhankelijk is wat anderen scoren. Ik heb er van tevoren weer enorm naar uitgekeken om samen met vele IC-ers en partners deze prachtige dag te beleven. Samen met Nicole Thyssen, die mij thuis op kwam halen, zijn we naar Valkenswaard gereden. Onderweg bleek er een extreme file op onze route naar Eindhoven te staan, waardoor wij bijna 2 uur onderweg waren, maar gelukkig waren we toch nog op tijd voor onze 1e afslag. Samen met Koef  (Mark Koevermans:” o nee hè speel ik met die Nijssen in dezelfde flight heb ik weer”) en Nicole, zijn we toch nog eerder gestart dan gepland omdat anderen dezelfde vertragingen hadden gehad en niet op tijd compleet met hun flight aan konden treden.

Op een zonovergoten baan met zomerse temperaturen (vele korte broeken gezien in oktober !) hebben wij heerlijk gespeeld met veel wisselende resultaten. De greens waren voor ons moeilijk te lezen en daar hebben wij veel punten laten liggen. Op de 18e hole aangekomen wilden we toch nog even met zijn drietjes alles uit de kast halen want ja , hier stonden de beide bordjes van de “longest” en voor Koef betekende deze term toch wel meer dan ik dacht. Hij sloeg zijn beste drive van de dag, links voorbij de verre bunker in het midden en dat hebben Nicole en ik (maar ook vele anderen in de baan) duidelijk gehoord. Ook ik toverde mijn beste drive van de dag (ja ja we zijn strebers…) en mijn bal vloog ook voorbij diezelfde bunker en zeer dicht bij de bal van Koef. Dat werd meten !!  Daarna naar de damestee, Nicole aan de beurt, en zij knalde haar bal ruim voorbij de bunker. Gelukkig ook strebers onder de dames en dat zit gelukkig nog steeds in ons aller bloed als ex-toptennissers. Uiteindelijk lag Koef’s bal 1 meter verder (ja ik moet toegeven hij heeft de “longest”) en ook de afstand die Nicole geslagen had werd niet meer overtroffen. Mooi slot van deze prachtige ronde met onderweg veel uitleg van Koef over de vele soorten bomen die hier groeien en de bijzondere momenten die hij hier met vrienden in het verleden heeft beleefd. Wij IC-ers houden van historie ! Kortom èn gezellig èn leerzaam èn mooie prijzen voor ons drietal.

In het tijdelijke clubhuis hebben we nog even geborreld om vervolgens met de overgeblevenen en de nieuwkomers, o.a. partners en niet-golfers, heerlijk samen te dineren. En hoezeer ik ook genoten heb van de mooie dag in de baan, het diner met als stand-in cabaretier/speaker Koef blijft de climax voor deze dag. Hij krijgt het elke keer weer voor elkaar de aanwezigen met humor en scherpte te bestoken met zijn typische Rotterdamse chauvinisme. Ja en de naam Feyenoord heb ik veel minder gehoord dan bij zijn vorige golf-speech. Zou het komen dat hij  alweer bijna 10 jaar bij die club is?… Of de 50 is gepasseerd ?… Ik ook van jou Koef ….

Na de uitreiking van verschillende prijzen, bleek dat ik ondanks de gelijke score met Betty (beiden hadden we 86 slagen) de Henk van Riemsdijk Beker in ontvangst mocht nemen. Hij heeft al een mooi plekje in onze huiskamer gekregen.

Allen bedankt, vooral Piet Hein en Anja voor deze uitermate geslaagde IC Club- en Golfdag!

Verslag Organisator Piet Hein Ybema:

Het was weer een geweldige dag!!! Al met al ruim 45 deelnemers, waarvan ruim 30 golfers. Het was een stralende nazomer-dag. Ook de niet-golfers konden de hele middag lekker op het terras in de zon zitten. De golfbaan was ondanks de droge zomer in perfecte conditie en de greens waren volgens sommigen zelfs te snel. Een groot aantal deelnemers ondervond forse vertraging als gevolg van de afsluiting van de A2 bij Zaltbommel in verband met een ernstig ongeval. Voor een enkeling betekende dat een héél snel kopje koffie met vlaai. Maar eenmaal gestart was iedereen dat snel weer vergeten. Verheugend was het aantal jongeren dat deelnam! Borrel en diner waren ook dit jaar weer zéér geanimeerd. Zeker ook dankzij het geweldige optreden van Mark Koevermans. Hij deed bij het diner de prijsuitreiking maar het werd één lange conference op een niveau dat door een professioneel cabaretier niet zou zijn verbeterd. Het vormde de bekroning van een schitterende IC-dag.

Resultaten golfwedstrijd:

Kampioen 2018:  Tom Nijssen (bruto 86)

2e plaats: Betty Stöve (86); 3e plaats: Louk Sanders (87)

 Stableford IC: Stephen Nooteboom (39 punten)

2e plaats: Tine Zwaan (35); 3e plaats: Sjeng Schalken (33)

 Stableford Partners: Peter van Essen (35 punten)

2e plaats: Piet Hein Ybema (33)

Neary: Sjeng Schalken

Longest dames: Nicole Thijssen

Longest heren: Mark Koevermans

 Teamprijs: Johan Vekemans, Stephen Nooteboom, Elmar Gerth

     

 

 

 

 

De organisatoren Piet Hein Ybema en Anja Ybema: