05
mrt
IC Academy
Insert shortcode
13:30 tot 17:30
05-03-16

Programma Academy zaterdag 5 maart 2016

Locatie: Tennis en Businesscenter Heuvelrug

Mariniersweg 3, 3941 XK Doorn

 13.30 – 14.00 uur       Aankomst en ontvangst in het IC van Nederland Museum.

14.00 – 15.30 uur       Excellente prestaties door efficiënt energymanagement
onder leiding van Pons Jan Vermeer en Frits Don.

Voor topjeugd, ouders en trainers.

Pons Jan Vermeer is oud KNLTB coach van de nationale selectie en ere-voorzitter van de vereniging Nederlandse tennisleraren. Op dit moment is Pons Jan trainer & coach in het bedrijfsleven voor LifeGuard Academy. Via Sportwise werkt hij op mentaal gebied met individuele topsporters en teams en is trainer en adviseur van het Surinaams Olympisch Comité in de aanloop naar de Olympische spelen 2016.  Pons Jan is ook auteur van het boek “PuberPower”. Een boek geschreven voor kinderen tot 18 jaar met als doel optimaal presteren op fysiek, mentaal en emotioneel gebied zowel in hun sport als maatschappelijke carrière.
Frits Don heeft na zijn eigen tenniscarrière (Davis Cup en vele internationale toernooien) jarenlang een succesvolle tennisschool gehad en veel toptennissers hebben veel aan hem te danken. Frits is hypnotherapeut en begeleidt sporters en niet-sporters en geeft trainingen voor LifeGuard Academy en Mentally Fit Institute. De ervaringen uit de topsport vormden hiervoor een goede en zeer bruikbare basis.

15.30 – 15.45 uur       Pauze

15.45 – 16.30 uur       Conditionering van het voetenwerk bij tennis; economisch bewegen (elke stap moet raak zijn)
Henk van Hulst vertelt over en demonstreert met enkele leerlingen het belang van goed voetenwerk.
Henk van Hulst is lid van Verdienste van de IC van Nederland en heeft zoals bij velen bekend vele tennissers naar de top gebracht. Onlangs kreeg hij de Tennis Europe Award voor zijn enorme verdienste voor het tennis.
16.30 – 17.00 uur       Forumdiscussie met Henk van Hulst, Tom Nijssen (o.a. 2 Grand Slam Mixed Double titels), Pons Jan Vermeer, Frits Don en (oud) tennis internationals en het beantwoorden van vragen. Discussieleider is Theo Bollerman.

17.00 – 17.30 uur       Afsluiting en drankje